Het wonder van De Kleine Prins op het IDFA

De nieuwe documentaire Het Wonder Van Le Petit Prince (2018) is een inspirerend, menselijke verhaal dat de wijsheid van De Kleine Prins weerspiegelt. Op zondag 10 februari vertonen wij deze nieuwe documentaire (geselecteerd voor IDFA 2018) en staat de middag in het teken van de kleine wereldberoemde Prins.

Voorafgaand aan de vertoning zal Jos Exler, echtgenote van Willem Donker, komen vertellen over het bijzondere verhaal van Uitgeverij Ad. Donker en de relatie met het wereldberoemde boekje Le Petit Prince.

Na de Bijbel is Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry het meest vertaalde boek ter wereld. Er zijn inmiddels versies in meer dan 375 talen. Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit boek om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden? Deze documentaire van Marjoleine Boonstra gaat in op die vraag.

Cineville geldig | Duur: 89 min | Frans / Arabisch + NL subs

Volledig programma en tijden:
12:30 - Le Petit Prince (2015)
14:30 - Boekenverkoop
15:00 - Lezing
15:15 - Film: Het wonder van Le Petit Prince (2018)
16:45 - Boekenverkoop (vervolg)

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende uitgaven.

TICKET VERKOOP    FC HYENA op GOOGLE MAPS


De Kleine Prins - Antoine de Saint-Exupéry

Voor zo velen van ons een favoriete klassieker, nu in mooi gebonden formaat – in de oorspronkelijke uitgave - een ideaal cadeau om te geven of om zelf te houden!

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend.

‘Alle grote mensen zijn eerst kinderen geweest (maar alleen een heel enkele herinnert het zich).’

De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding met zijn vliegtuig in de woestijn de kleine prins ontmoet. De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten die hij bezoekt met hun merkwaardige bewoners en over zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de Sahara de kleine prins ontmoet. De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten en hun heersers en over zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur. Antoine de Saint-Exupéry was schrijver en vliegenier. Hij schreef De kleine prins een jaar voor zijn dood. In dienst van de Geallieerden werd hij in 1944 tijdens een verkenningsvlucht boven bezet gebied neergeschoten. Voor al diegenen die van zijn boeken houden, is Antoine de Saint-Exupéry nog steeds in ons midden en leeft de kleine prins, met miljoenen verkochte exemplaren en circa tachtig vertalingen, meer dan ooit.

Over de auteur:Antoine de Saint Exupéry (1900) was een Franse schrijver en vliegenier. Hij schreef De Kleine Prins een jaar voor zijn dood. In dienst van de geallieerden werd hij in de Tweede Wereldoorlog in 1944 boven de Middellandse Zee door een Duitse jachtvlieger neergeschoten na een verkenningsvlucht boven bezet Frankrijk

Voor al diegenen die van zijn boeken houden, is Antoine de Saint-Exupéry nog steeds in ons midden en leeft de kleine prins, met miljoenen verkochte exemplaren en circa tachtig vertalingen, meer dan ooit.De Kleine Prins - POPUP editie

De Kleine Prins | pop-up editie